Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne im. Przyjaciół Kubusia Puchatka w Gołkowicach

Podgląd wersji strony

09-13.12.2019 r.

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
Śniadanie: Śniadanie: Śniadanie: Śniadanie: Śniadanie:
Kanapka (1) z masłem (7), szynką (1,6), serem salami (7), jajkiem (3) i ogórkiem zielonym, herbata z cytryną Rogal (1,7) z masłem (7), Kakao (1,6,7) Chleb pszenny (1) z makrelą (4), serem (7), jajkiem (3) i pomidorem, herbata z cytryną Bułka (1) z dżemem niskosłodzonym, kawa z mlekiem (1,6,7) Pieczywo (1) z pastą jajeczną (3,7) na liściu sałaty zielonej, herbata z cytryną
Napój: Napój: Napój: Napój: Napój:
Woda niegazowana Woda niegazowana Woda niegazowana Woda niegazowana Woda niegazowana
Obiad: Obiad: Obiad: Obiad: Obiad:
Zupa pomidorowa (1,3,7,9) Grysik na mleku, kompot wiśniowy

Rosół z makaronem (1,3,7,9), Kotlet schabowy (1,3), sałatka jarzynowa (1,7,9), kompot truskawkowy Krupnik (1,9),Podudzie z kurczaka (1), ziemniaki, surówka z ogórka, jabłka i selera (9), kompot porzeczkowy Krem z brokuł z grzankami(1,7,9), Spagetti  z sosem bolognesse (1,3), kompot wieloowocowy Barszcz czerwony (1,7,9), Placki ziemniaczane (1,3), kompot truskawkowy
Podwieczorek: Podwieczorek: Podwieczorek: Podwieczorek: Podwieczorek:
Hot-Dog- własny wyrób Jabłka Sok Kubuś z biszkopcikiem (1,3,7) Serek Danio (7) Jabłka, papryka, banan

MENU SALKI

Poniedziałek Wtorek Środa Czwartek Piątek
Śniadanie: Śniadanie: Śniadanie: Śniadanie: Śniadanie:
Kanapka (pieczywo mieszane) z masłem, żółtym serem, szynką, pomidorem i ogórkiem zielonym, kawa inka z mlekiem (A 1,6,7,3,9,10,11) Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka paryska z masłem i pomidorem, herbata z cytryną (A 7,1,3,6,10,9,11) Chlebek ziomek z masłem, twarożek ze śmietaną, szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata owocowa (A 3,7,1,6,11,8,5) Pieczywo ziarniste z pastą edamską, ogórkiem zielonym i roszponką, kawa inka z mlekiem, Kawa inka z mlekiem (A 1,6,8,11,7,5) Pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane, ser żółty, rzodkiewka, pomidor, herbata z cytryną (A 1,7,6,3)
Napój: Napój: Napój: Napój: Napój:
Woda niegazowana Woda niegazowana Woda niegazowana Woda niegazowana Woda niegazowana
Obiad: Obiad: Obiad: Obiad: Obiad:
Zupa pomidorowa zabielana z ryżem, pierogi z truskawkami, kompot owocowy (A 1,3,7,9) Zupa ogórkowa zabielana, gulasz drobiowy, kasza mazurska, sałatka z buraczków, kompot owocowy (A 9,1,7) Rosół z makaronem, gołąbki bez zawijania, sos koperkowy, ziemniaki gotowane, kompot owocowy (A 3,1,7,9) Zupa kalafiorowa z lanym ciastem, Podudzie z kurczaka gotowane, sos pieczarkowy, surówka z marchewki kompot wieloowocowy (A 9,7,1,3) Zupa grochowa z grzankami, paluszki z fileta rybnego, ziemniaki puree, surówka z kapusty białej z majonezem, kompot owocowy (A 9,1,7,3,4)
Podwieczorek: Podwieczorek: Podwieczorek: Podwieczorek: Podwieczorek:
Kanapka, herbata Jabłka Sok Kubuś z biszkopcikiem (1,3,7) Serek Danio (7) Jabła, papryka, banan

INFORMACJA O ALERGENACH

Drodzy Rodzice!

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, w treści przedszkolnego jadłospisu będą mogli Państwo znaleźć informacje o alergenach zawartych w przygotowywanych posiłkach.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica khorasan)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, lubczyk, suszony koperek i pietruszka.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

Zamknij
Drukuj