Biuletyn Informacji Publicznej

Przedszkole Publiczne im. Przyjaciół Kubusia Puchatka w Gołkowicach

Podgląd wersji strony

16.11.2020 r. - 20.11.2020 r.

Poniedziałek 16.11.2020 r.

Śniadanie
Bułka kajzerka (40g) (gluten) z serkiem Almette (15g) (mleko) i zielonym ogórkiem (15g), herbata z cytryną (200ml)

Napój - Woda niegazowana

Obiad
Zupa porowa (250g) (gluten, mleko), gulasz wieprzowy (150g) (gluten), kasza jęczmienna (100g) (gluten) surówka
z kiszonej kapusty (100g), kompot truskawkowy (200ml)

Podwieczorek
Baton zbożowy z suszonymi owocami (mleko, gluten, orzechy), sok jabłkowy (200ml)

Wtorek 17.11.2020 r.

Śniadanie
Omlet z szynką, żółtym serem, pomidorem (50g) (jaja, mleko, soja, gorczyca) i chleb pszenny (40g) (gluten) z masłem (5g) (mleko), herbata z cytryną (200ml)

Napój - Woda niegazowana

Obiad
Zupa koperkowa z ryżem (250g) (gluten, mleko), kotlet drobiowy (80g) (jaja, gluten), ziemniaki (100g) i marchewka z groszkiem (100g) (mleko, gluten), kompot jabłkowy (200ml)

Podwieczorek
Grysik z sokiem owocowym (250g) (gluten, mleko)

Środa 18.11.2020 r.

Śniadanie
Kiełbaski wieprzowe (50g) (gorczyca, soja) z ketchupem (10g) i chleb pszenny (40g) (gluten) z masłem (5g) (mleko), sałatą zieloną (5g), żółtym serem (20g) (mleko) i czerwoną papryką (10g), herbata z cytryną (200ml)

Napój - Woda niegazowana

Obiad
Barszcz czerwony z grzankami (250g) (gluten), makaron z twarogiem i musem truskawkowym (300g) (jaja, mleko, gluten), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek
Bułka paryska (40g) (gluten) z pastą z szynki (30g) (jaja, mleko, gorczyca) i pomidorem (20g), herbata malinowa (200ml)

Czwartek 19.11.2020 r.

Śniadanie
Chleb wieloziarnisty (40g) (gluten) z pastą z żółtego sera (30g) (jaja, mleko, gorczyca), rzodkiewką (10g) i szczypiorkiem, herbata z cytryną (200ml)

Napój - Woda niegazowana

Obiad
Rosół z zacierką babuni (250g) (gluten, seler, jaja), pulpety w sosie pomidorowym (150g) (mleko, gluten, jaja), kasza bulgur (100g) (gluten)
i surówka z kapusty pekińskiej (100g), kompot wiśniowy (200ml)

Podwieczorek
Ciasto z jabłkami (1 kawałek) (jaja, mleko, gluten), herbata owocowa (200ml)

Piątek 20.11.2020 r.

Śniadanie
Chałka (40g) (gluten) z dżemem truskawkowym (20g), kakao (200ml) (mleko)

Napój - Woda niegazowana

Obiad
Zupa jarzynowa (250g) (gluten, seler, mleko), łosoś (80g) (ryba), ziemniaki puree (100g) (mleko) i surówka marchewki, jabłka i pora (100g), kompot wieloowocowy (200ml)

Podwieczorek
2 mandarynki

INFORMACJA O ALERGENACH

Drodzy Rodzice!

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, w treści przedszkolnego jadłospisu będą mogli Państwo znaleźć informacje o alergenach zawartych w przygotowywanych posiłkach.

Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica khorasan)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny
  13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
  14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:

pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, papryka słodka, lubczyk, suszony koperek i pietruszka.

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

 

Zamknij
Drukuj